PADOCHOV

aneb "Padochov na drátě" jak říká Pavel Horynek

Zpráva z činnosti - srpen a září 2021

Tradiční ROZMARÝNOVÉ HODY, se konaly 14.8.2021. Hodové právo bylo uděleno místostarostou  Ing. Svatoplukem Staňkem hlavním stárkům v 17.30h a tím byly Rozmarýnové hody zahájeny.
Opět velmi zdařilá akce, která je neodmyslitelně spjata s TJ Sokol Padochov.
Jsou naší nejvýznamnější událostí v roce. Garantem byla DiS Helena Horáková, která zabezpečovala organizačně vše kolem nich. Hody jsou naše srdcovka, chceme tuto tradici udržet a předávat dalším generacím a tak jsme všichni sokoli byli „k ruce“ garantu, stárkům i naší starostce.

Nácvik tanců zabere spoustu času a ubere spoustu sil, ale nadšení a motivace přináší nové nápady. Musíme si také uvědomit i to, že stárci si musí vybrat svou máju, kterou si nazdobí, aby se jim pod ní příjemně tancovalo a zpívalo. V současné situaci, kdy nám před očima mizí smrkové lesy, to byl nadživotní výkon, který je hoden obdivu. Dalším úkolem je vybrat si kroje, víno, zajistit rozmarýn, břízky pro stárky, nazdobit areál sokolovny, pozvat naše spoluobčany osobně s rozmarýnem a dobrou dechovou kapelou VENKOVANKOU na naše hody v Padochově a den před nimi v Havírně s panem harmonikářem Chaloupkou, ale jsme tu my/členové výboru, členové sokola, rodinní příslušníci, občané a rádi se zapojíme tam, kde je potřeba. Důkazem je výzdoba bývalé čekárny na náměstíčku, měla také slavnostní kabátek. Slaměný stárek se stárkovou na křižovatce/krásná práce zlatých ručiček/, dekorace na stoly, vytištění informačních letáčků na stoly, chystání buchtiček na uvítání hostů. Máme také nový oddíl MALÍ HODOVNÍCI, jsou zde děti, které baví tancování, líbí se jim kroje. Nacvičili  se svými oddílovými vedoucími Hankou Schwarzovou a Jiřkou Adamovou krásné předtančení pod májí, které spojili s dospělými stárky na závěr. Krásná ukázka motivace, radosti a nadšení. Věříme, že se z některých dětí stanou dospělí stárci. O tom, že jsou naše hody  vyhlášené, svědčí 400 prodaných vstupenek/více než loni/. Všem, kteří podíleli na přípravě této akce moc děkujeme. Počasí nám přálo a už nyní se těšíme na
ROZMARÝNOVÉ HODY 2022. Rozmarýnové hody byly opravdu velmi zdařilé a to i velké podpoře našich sponzorů, kterým DĚKUJEME A VELMI SI VAŠÍ PODPORY VÁŽÍME.  Děkujeme panu Zedníkovi z Technických služeb města za zajištění dovezení máje a stolních setů. Děkujeme všem, kteří jste přišli a jsme rádi, že se Vám u nás líbí.

Koblížek na cestách – Pohádkový les
4.9. 2021 připravil oddíl Maggi pohádkový příběh s plněním zajímavých úkolů v přírodě. Na Václavce čekal všechny návštěvníky dědeček s babičkou, kteří potřebovali pomoci při hledání čerstvě upečeného koblížka. Babička ho dala vychladit, a když ho chtěla nabídnout dědečkovi, který už měl hlad…..koblížek nikde. Děti oběma slíbily, že jim koblížka najdou. Vykreslily si cestovní kartičku a vydaly se na dobrodružnou cestu lesem plných pohádkových bytostí. Každá pohádka měla své úkoly, které se musely splnit, aby se mohlo pokračovat dál. Za jeho splnění dostaly děti do kartičky razítko a cesta k další pohádce byla otevřená. Děti plnily úkoly s radostí a odvahou neboť se setkaly s čarodějnicí, vlkem, vodníkem, ……… Poslední úkol všechny čekal na cihelně u dvou malých čarodějnic s jejich havrany a podivnými elixíry a zde se KOBLÍŽEK SE NAŠEL !!!!! Hledalo jej 70 dětí a někteří společně s celou rodinou. Děkujeme za Vaši přízeň a těšíme se na další setkání s námi. Velké poděkování také všem pořadatelům a účinkujícím, kteří své role zvládli excelentně a přistupovali k dětem přímo pohádkově.

Hana Janderková                                                                                       
                                                                            

Hledat

Free Joomla templates by L.THEME