PADOCHOV

aneb "Padochov na drátě" jak říká Pavel Horynek

Zprávy z naší TJ - květen 2021

Naše tělovýchovná jednota se intenzivně připravuje na rozvolnění vládních nařízení až bude v takovém rozsahu, že  už  bude moci začít s činností všech oddílů. Pracujeme na zvelebování našeho sportovního areálu uvnitř i venku. Tradičně si členové jednotlivých oddílů rozdělili vnější areál sokolovny a celý ho vyčistili od suché trávy a odpadků. Akce probíhala průběžně po 14 dnů jednotlivci  dobrovolníky, návštěvníky areálu v jejich volném čase. Děkujeme technickým službám města za doplnění písku v pískovišti v areálu sokolovny a také v v mini pískovišti na Václavce.

Byly obnoveny informační tabule, jak se na sokolovně chovat. Už v minulém čísle jsme museli upozorňovat na nevhodné chování v těchto prostorách a věříme, že se volnočasové aktivity všech, kteří na sokolské hřiště chodí, budou nařízení ctít.
Členové cykloturistického oddílu jsou aktivní a sbírají kilometr za kilometrem. S velkým nadšením a radostí ze zdravého pohybu jistě nadchnou další milovníky tohoto sportu, aby se zapojili!
Členové oddíl turistiky se v rámci společného rodinného výletu vydali na trasu tradičního Pochodu osvobození 8. 5. 2021. Položili květiny u památníku padlých za 2.světové války, u bývalého obecního úřadu a u mlýnka. Pokračovali kolem potoka Balinka, kde probíhaly v době osvobození našeho města těžké boje. Krásné počasí doprovázelo účastníky výšlapu od začátku až po návrat do Padochova.
Děkujeme za krásnou a optimistickou výzdobu Budky na náměstíčku. Bohužel i Budka se také stala terčem vandalismu, kamerový systém už nám vše odhalí. Budka bude od konce května využívána jako zastávka, věříme, že výzdoba potěší a přetrvá.
Naše jednota se zapojila do dotačních projektů v Tescu a Penny -  pokud bude náš spolek vybrán mezi finalisty, můžete se připojit svou podporou i Vy. Sledujte naše stránky www.padochov.cz/tj-sokol a FBprofil, předem děkujeme.

Jednatelka TJ, Hana Janderková

Hledat

Free Joomla templates by L.THEME